Avlsarbejde

På denne side kan du læse om vores måde at arbejde med dyrene på, hvordan vi avler og vores fokus punkter i avlsarbejdet.

Har du spørgsmål, som du ikke mener at vores hjemmeside besvare ordentligt, så er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os. Man er også altid velkommen til at opsøge os på dyrskuepladserne, hvor vi ofte er tilstede.

Vi udstiller årligt på følgende dyrskuer: Aabenraa Dyrskue, Landsskuet i Herning, Ribe Dyrskue og Mælkefestivallen ved Helle Hallen.

Fodring

Vi ønsker at vores dyr får det bedste græs om sommeren og det bedste wrap om vinteren. Om sommeren bliver alle dyrene lukket ud i forskellige engarealer, alle disse med godt græs. Vores wrap skal være proteinrigt og gerne meget fugtigt – dette ved vi at dyrene elsker.

Vi fodre ikke vores dyr med kraftfoder, dog får kalvene kalvefoder ved fravænning, så de ikke får et "stop" i tilvæksten. Dog får de ikke mere af dette fra at de er fyldt 1 år. Herefter skal de kunne leve af græs og wrap.

Året rundt har vores dyr adgang til mineraler, dette tilpasser de selv efter behov.

Udseende

Hos vores besætning har vi gerne en speciel type, som vi avler efter. Vi ser gerne de lavstammede højlændere, som kan klare al slags naturpleje. For at dyrene kan det, er de også nødt til at være roubuste, muskelløse og have gode lemmer.

Vi fokusere meget på at vores dyr har det korrekte, lille og trekantede hoved, som er ikonisk for en højlænder. Ikonisk for en højlænder er også hornene og hårlaget. Dette betragter vi som en lige så vigtig del af dyret, som alt andet. Vi ser gerne at hundyrene har feminine og korrekt opadgående horn, hvor handyrene gerne må være mere maskuline, altså mere grove og selvfølgelig fremadgående. Hårene i sig selv, må gerne være lange og her ser vi gerne at det er bløde krøller eller til dels glat ved hundyrene og krøllet ved handyrene.

For os er farven på dyrene lige meget, vi ser helst at det er så blandet som muligt. Vi har i besætningen både røde, sorte, gule, brindle og dunfarvede dyr.

Temperament

Da vores besætning er et familieforetagende, er det alt afgørende at vores dyr er nemme at omgås og komme i kontakt med. Hos Dybkjærs Highland Cattle skal man kunne gå hen til alle dyrene på marken uden problemer. Dyrene skal desuden være lette at håndtere i snor, i og med at vi elsker at vise vores dyr frem på dyrskuer.

Vi mener selv at vi tæmmer vore dyr på den bedst mulige måde. Vi starter helt fra bunden af, når vi tager kalvene fra moderen. Her bliver kalvene ved 7-8 måneders alderen bundet op, akkurat ligesom på et dyrskue. Her står kalvene i 14-21 dage, hvor vi hverdag er i kontakt med dem. Derefter bliver kalvene lukket i løsdrift resten af den danske vinterperiode, hvor vi endnu blot fokusere på at gøre kalvene helt rolige, i denne periode træner vi også at gå i snor, da det er alt afgørende for et godt dyrskue dyr. Kalvene bliver også introduceret for heste fra en tidlig alder, hvilket også gør at dyrene, når de er på dyrskuer, har et mere afslappet forhold til de heste de nu måtte møde.


Find os

Dybkjærs Highland Cattle

Gejlager 16

DK-6630 Rødding

Kontakt os

Tlf: +45 24 23 38 24

E-mail: dybkjaerhlc@live.dk

CVR: 3301 5879


Sitemap